Onze huiswijnen

La Plume Chardonnay | €4,50

Frivool en toch krachtig; precies zoals Don Camillo zelf. Hij stak zijn neus overal in en hij zou dit glas wijn heerlijk hebben gevonden: lekker fris met veel rijp fruit. Fiets achter Don Camillo aan en laat hem je leiden naar mooie avonturen.

La Plume Rosé | €4,50

Verleidelijk en speels. Cat, het nichtje van Don Camillo, streelt je zintuigen en walst vrolijk en enigszins rebels door het leven. Met een geur van aardbeien en de smaak van rode bessen, laat deze jonge bloem een indruk achter die je niet snel vergeet.

La Plume Cabernet Sauvignon | €4,50

Stoer met een zacht randje. Peppone, de opponent van Don Camillo, is een echte rooie rakker met een stevige neus van bosfruit en vers gemalen peper.  Hij is een ruwe bolster met blanke pit en heeft ondanks zijn krachtige voorkomen ook een zachte en vriendelijke kant.

Fuchs Tolltraum | €4,50

Zoet en licht. Het leven in Boscaccio, het dorp van Don Camillo, is goed. Treedt het met lichte geuren van abrikoos en appel tegemoet en laat je meenemen in de zoete verhalen. Op warme dagen misstaat de verkoeling van een blokje ijs zeker niet!

Flor de Añon Verdejo | €4,50

Deze frivole Verdejo is precies wat je er van verwacht: Heerlijk fris en levendig. Lichtgeel van kleur met een groene zweem en in de neus bakken vol fruit. Frisse geuren van limoen en passievrucht sluiten mooi aan bij de smaak, die vol intensiteit en spanning zit. De Verdejo is eigenlijk zoals Don Camillo zelf: Opgewekt, vol kwieke frisheid en stelt nooit teleur!

Speciale wijnen

Dreams – Pinot Grigio | €5,50

Met steelse blikken lonkt deze wijn. Een verleidelijke knipoog, gevolgt door een eerste kennismaking met friszoete geuren van peer, meloen en een zweem citrus. Mag ik deze dans van u? De wijn walst heerlijk fris over je tong en met krachtige danspassen gaat hij over in een grande finale van gekonfijt fruit. Neem snel nog een slok en laat je wederom betoveren door deze mystieke wijn.

Pietrosa – Negroamaro | €5,50

Deze verleidelijke dame maakt bij de eerste kennismaking al een geweldige indruk met geuren van rijpe kersen, donker fruit, rozen en specerijen. De Negroamaro-druif is een echte “pleaser” en heeft al menig wijnliefhebber rond haar vinger gewikkeld. Laat je ook verleiden door deze Bella Rosa en geniet van al het moois dat ze je te bieden heeft.

Vier het met bubbels!

Veuve du Vernay - Brut | €35,- per fles

Brusco, de krachtige handlanger van Peppone, doet zijn naam eer aan: het is een echte “brut”.  Stevig gebouwd en duidelijk herkenbaar. Stoer en direct, maar ook kwaliteit waar je immer op kunt rekenen. Onverschrokken en droog treedt hij je tegemoet, om daarna in je hart gesloten te worden en vervolgens proost je samen op het leven!

Veuve du Vernay - Brut Rosé | €35,- per fles

Gisella is een ferme tante, die overigens als enige vrouw lid is van De Rode partij van de burgemeester. Zij weet onze Don Camillo af en toe flink uit te dagen. Maar ze kan ook haar mannetje staan tegenover Bruso of Lo Smilzo. Ze is overtuigend met ferme “attaque bouche” en de geuren van bosaardbeitjes, frambozen en wat rabarber. Laat je verrassen en helemaal inpakken door deze lichtroze dame.

Veuve du Vernay - Brut Ice | €35,- per fles

Lo Smilzo, ofwel De Magere, is een opvallende verschijning. Hoewel deze bubbels lekker frivool en lichtvoetig is, kan de wijn zelf beslist niet magertjes genoemd worden. Soepel en elegant, net als Lo Smilzo zelf, weet hij je in te pakken met een flinke dosis rijp fruit, lichtvoetigheid en finesse. Als talentvol wielrenner en meester van een fenomenale wijze van remmen, kan een ijsblokje verkoeling bieden bij deze soepele jongen.